Skip to main content

Kleutergym

Ieder kind beweegt

op zijn eigen manier

Bij kleutergym proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees. Bij kleutergym worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn/haar eigen niveau kan beleven. Kleuters hebben plezier in bewegen. Elke stoeprand, bank of ander voorwerp nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken. Kleuters maken een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is.

Bij kleutergym kan elk kind zich op zijn/haar eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelen. Daarbij stimuleren wij als leiding het kind steeds een stapje verder te gaan. Iedere gymles ziet er weer anders uit en de meeste kinderen hebben er veel plezier in. Elk kind heeft zijn eigen niveau, dus kleutergym is er voor alle kleuters.

Hoe ziet een kleutergym-les eruit?

De les wordt begonnen met een warming-up. Dit kan in de vorm van een spel, bewegen op muziek, basisoefeningen op de lange mat etc. In de lessen komen allerlei vormen van bewegen aan bod; met en zonder materiaal. Hierbij valt te denken aan duikelen, balanceren, diepspringen, klauteren, rollen, zwaaien, slingeren, schommelen en klimmen. Elk onderdeel heeft zijn specifieke doel en daarbij staat het plezier in bewegen uiteraard centraal. Ook is er plaats voor herhaling omdat dat voor kleuters veilig en vertrouwd is. Het geeft ze zekerheid en vertrouwen in eigen kunnen.

Nijntje Beweegdiploma

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kan jouw zoon of dochter bij ons het nijntje Beweegdiploma halen! Lees hier meer over deze lessen.

Lesrooster

Kleutergym


DagTijdLesnaamDoelgroepLocatie
Zaterdag*10:30-11:30Kleutergym4 tot 6 jaarDe Draai
Zaterdag10:30-11:30Kleutergym4 tot 6 jaarWeegbree
Zondag*09:00-10:30Kleuter turnen4 tot 6 jaarVan Veenweg

* ) Wachtlijst

Leuk. Leerzaam. Gezond.

Enthousiast geworden?