Skip to main content

Ouder & Kind

Gezellig samen

bewegen.

Ouder & kind gym is speciaal bedoeld voor peuters van 1,5 tot 4 jaar. Samen met papa, mama, opa of oma doen de kinderen in de gymzaal oefeningen als; klimmen, klauteren, balanceren, hangen en rollen. De opvoeders spelen een grote rol tijdens de lessen. Zij stimuleren en begeleiden hun kind om de opdracht zo goed mogelijk uit te voeren.

Doel

Het doel van Ouder & kind gym is het vrijer, doelbewuster en zelfbewuster bewegen van het kind. We stimuleren een goed contact tussen de peuters onderling en de leiding. Door rennen, ballen, rollen, klimmen en andere speelse oefeningen ontwikkelen kinderen hun motoriek. Voor kinderen die faalangst hebben of wat ‘bangig’ zijn kan gym een goede manier zijn om angsten te overwinnen en grenzen te verleggen. Ze leren meer te durven en op een veilige manier te bewegen. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind verstevigen en de peuter meer zelfvertrouwen geven.

Leren van elkaar

Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld. De peuters krijgen spelenderwijs allerlei situaties aangeboden die hen prikkelen om te bewegen en te ontwikkelen. De peuters leren veel van elkaar; ze imiteren en helpen elkaar.

Gymles en opvoeding

Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan bod. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten.

Nijntje Beweegdiploma

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kan jouw zoon of dochter bij ons het nijntje Beweegdiploma halen! Lees hier meer over deze lessen.

Lesrooster

Ouder & Kind gym


DagTijdLesnaamGeboortejaarLocatie
Woensdag*08:45-09:45Beweegdiploma Ouder & Kind2019-2022Jan Glijnisweg
Zaterdag*08:30-09.30Beweegdiploma Ouder & Kind2021-2022Weegbree
Zaterdag*09:30-10:30Beweegdiploma Ouder & Kind2019-2020Weegbree
Zaterdag*08:30-09:30Ouder & Kind gym2021-2022De Draai
Zaterdag*09:30-10:30Ouder & Kind gym2019-2020De Draai

* ) Wachtlijst

Leuk. Leerzaam. Gezond.

Enthousiast geworden?