Populair en

super-cool.

Streetdance

Streetdance is een dansvorm die in de jaren ’90 is overgewaaid vanuit de straten van Amerika. Het is een van de meest populaire dansstijlen op de wereld die we  kennen. Het is een dansvorm met veel pasjes en armcombinaties. Deze dansvorm is te zien in bijna alle videoclips en in televisieprogramma’s als ‘So you think you can dance’ en ‘the Ultimate Dancebattle’. Doordat er steeds nieuwe bewegingen worden uitgevonden verveeld streetdance nooit.

Streetdance is een

Teamsport

Streetdance is een hele leuke teamsport voor jongens en meisjes waarbij je al je spieren gebruikt. Dansen doe je samen in een groep. Met elkaar werk je aan een dans, die je gezamenlijk zo goed mogelijk uitvoert en waarin je je helemaal kunt uitleven. Streetdance is een sport die internationaal uitgevoerd wordt. Streetdance wordt dan ook beoefend door alle leeftijden. Ook zijn er voor streetdance competities die vaak verdeeld worden in verschillende categorieën.

Belangrijk: Neem een flesje drinken mee en draag lekker zittende binnen-schoenen.

Kleding

De kleding waarin je danst is zeer belangrijk. Je moet je goed kunnen bewegen en omdat streetdance intensief is, krijg je het snel warm. Ook de schoenen zijn zeer belangrijk. Zonder goede schoenen is de kans op blessures veel groter. Verder is danskleding natuurlijk ideaal maar andere luchtige en soepel zittende kleding is zeker ook goed. SiU stimuleert het dragen van juiste kleding bij de jongens en meisjes van de streetdance.

Lesrooster

Streetdance


DagTijdLesnaamDoelgroepLocatie
Zaterdag11.00-1200Streetdance6 t/m 10 jaarGranaat