Skip to main content

Trampoline springen voor

Jongens en meiden

vanaf 6 jaar

Bij SiU Heerhugowaard leer je eerst de basissprongen zoals hurk-, spreidhoek- en hoeksprong. Daarna leer je een zit-, buik- en rugsprong. Vervolgens gaan we verder met een salto gehurkt, gehoekt of gestrekt. Met een halve of hele schroef of een beheerste landing tot buik of rug. Dat is trampolinespringen!

Oefenen

Om hoge, maar vooral mooie sprongen en salto’s te maken, moet je al je spieren perfect kunnen beheersen. En dat lukt alleen door te oefenen, véél te trainen.  Al springende leer je je spieren te beheersen en te coördineren. Je verfijnt je gevoel voor evenwicht, ruimte, tempo en ritme. Daarom zal je niet direct met salto’s starten, tenzij je een turnselectie achtergrond hebt.

Wedstrijden

De KNGU organiseert verschillende soorten wedstrijden. In het najaar zijn er de teamwedstrijden, waarbij een team bestaat uit 4 of 5 springers. Iedere springer springt een verplichte oefening en twee keuze-oefeningen. De oefeningen worden beoordeeld naar uitvoering van de sprongen en de moeilijkheid van de keuze-oefeningen. Er zijn individuele wedstrijden en synchroon wedstrijden, bij de laatste wedstrijden springen twee springers precies tegelijkertijd en even hoog dezelfde oefening. Trampolinespringen kent regionale competities, nationale, Europese en Wereldkampioenschappen. SiU doet mee met teamwedstrijden, individuele en sychroon wedstrijden op regionaal niveau. In het verleden hebben regelmatig SiU springers het NK in Ahoy Rotterdam gehaald.

De trampoline

De trampoline is een nylon mat met gevlochten banden. De mat hangt met stalen veren in een metalen frame. De randen zijn afgedekt met beschermkussens. Wij springen op de échte wedstrijdtrampolines die ook op internationale wedstrijden gebruikt worden, formaat: 3 bij 5 meter. Trampolinespringen kan heel hoog gaan. Wij trainen daarom in een hoge hal.

Eenmaal per seizoen houden we het diplomaspringen voor de recreatie- en wedstrijdspringers. Klik op de button om de oefenstof te zien.

Diplomaspringen

Lesrooster

Recreatie trampoline springen


DagTijdLesnaamGeboortejaarLocatie
Maandag 18:00-19:00Recreatie Trampoline2013-2017van Veenweg
Maandag 19:00-20:00Recreatie Trampoline2013 en eerdervan Veenweg
Woensdag*17:15-18:15Recreatie Trampoline2013-2017van Veenweg
Woensdag18:15-19:15Recreatie Trampoline2012 en eerdervan Veenweg
Vrijdag 15:45-16:45 Recreatie Trampoline2014-2017van Veenweg
Vrijdag 16:45-17:45 Recreatie Trampoline2014 en eerdervan Veenweg

* ) Wachtlijst
**) Het lesrooster is nog niet rond, we zijn nog op zoek naar train(st)ers.

Selectie trampoline springen


DagTijdLesnaamDoelgroepLocatie
Woensdag19:15-20:45Selectie en TalentgroepAlleen op uitnodigingvan Veenweg
Vrijdag17:45-19:00TalentgroepAlleen op uitnodigingvan Veenweg
Vrijdag18:30-20:30SelectiegroepAlleen op uitnodigingvan Veenweg

Leuk. Leerzaam. Gezond.

Enthousiast geworden?