Skip to main content

Afzetten,

hoger en hoger.

Trampoline springen voor

Jongens en meiden

vanaf 6 jaar

Bij SiU Heerhugowaard leer je eerst de basissprongen zoals hurk-, spreidhoek- en hoeksprong. Daarna leer je een zit-, buik- en rugsprong. Vervolgens gaan we verder met een salto gehurkt, gehoekt of gestrekt. Met een halve of hele schroef of een beheerste landing tot buik of rug. Dat is trampolinespringen!

 

Nieuw lesuur : vrijdag 16.00-17.00 uur

Oefenen

Om hoge, maar vooral mooie sprongen en salto’s te maken, moet je al je spieren perfect kunnen beheersen. En dat lukt alleen door te oefenen, véél te trainen.  Al springende leer je je spieren te beheersen en te coördineren. Je verfijnt je gevoel voor evenwicht, ruimte, tempo en ritme. Daarom zal je niet direct met salto’s starten, tenzij je een turnselectie achtergrond hebt.

Wedstrijden

De KNGU organiseert verschillende soorten wedstrijden. In het najaar zijn er de teamwedstrijden, waarbij een team bestaat uit 4 of 5 springers. Iedere springer springt een verplichte oefening en twee keuze-oefeningen. De oefeningen worden beoordeeld naar uitvoering van de sprongen en de moeilijkheid van de keuze-oefeningen. Er zijn individuele wedstrijden en synchroon wedstrijden, bij de laatste wedstrijden springen twee springers precies tegelijkertijd en even hoog dezelfde oefening. Trampolinespringen kent regionale competities, nationale, Europese en Wereldkampioenschappen. SiU doet mee met teamwedstrijden, individuele en sychroon wedstrijden op regionaal niveau. In het verleden hebben regelmatig SiU springers het NK in Ahoy Rotterdam gehaald.

De trampoline

De trampoline is een nylon mat met gevlochten banden. De mat hangt met stalen veren in een metalen frame. De randen zijn afgedekt met beschermkussens. Wij springen op de échte wedstrijdtrampolines die ook op internationale wedstrijden gebruikt worden, formaat: 3 bij 5 meter. Trampolinespringen kan heel hoog gaan. Wij trainen daarom in een hoge hal.

Eenmaal per seizoen houden we het diplomaspringen voor de recreatie- en wedstrijdspringers. Klik op de button om de oefenstof te zien.

Diplomaspringen

Lesrooster

Recreatie trampoline springen


DagTijdLesnaamDoelgroepLocatie
Maandag*17:00-18:00Recreatie Trampoline6-10 jaarvan Veenweg
Maandag*18:00-19:00Recreatie Trampoline9 - 11 jaarvan Veenweg
Maandag19:00-20:00Recreatie Trampolinevanaf 11 jaarvan Veenweg
Woensdag18:00-19:00Recreatie Trampolinevanaf 11 jaarvan Veenweg
Vrijdag nieuw16:00-17:00 nieuwRecreatie Trampoline6-10 jaarvan Veenweg
Zaterdag09:00-10:00Recreatie Trampolinevanaf 9 jaarvan Veenweg
Zaterdag*10:00-11:00Recreatie Trampoline6-9 jaarvan Veenweg

* ) Wachtlijst

Selectie trampoline springen


DagTijdLesnaamDoelgroepLocatie
Woensdag19:00-20:30Selectie en TalentgroepAlleen op uitnodigingvan Veenweg
Vrijdag17:00-18:30TalentgroepAlleen op uitnodigingvan Veenweg
Vrijdag18:30-20:30SelectiegroepAlleen op uitnodigingvan Veenweg

Leuk. Leerzaam. Gezond.

Enthousiast geworden?