Skip to main content

Turnen vanaf 6 jaar

Tijdens deze lessen werken de kinderen met alle toestellen: balk, brug met ongelijke leggers, lange mat en sprongtoestellen. Bij de sprongonderdelen wordt gebruik gemaakt van een springplank of trampoline met een dikke mat.

Naast het recreatief turnen bied SiU ook wedstrijdrecreatie lessen aan. Daarover lees je hieronder meer. Binnen SiU is er ook een grote groep selectie turnsters actief. Meer daarover lees je op de aparte pagina’s voor wedstrijdselectie.

Recreatie lessen

In deze recreatieve turnlessen wordt er een combinatie aangeboden van gym- en turnoefeningen, waar de kinderen op een speelse manier de basiselementen van het turnen leren. Tijdens de lessen werken de meisjes met de verschillende turntoestellen; balk, brug ongelijk, lange mat en sprong. Daarnaast komen ook gymoefeningen aan bod, zoals deze op de basisschool worden aangeboden. Het plezier in bewegen staat centraal in de lessen. Daarom kent iedere les ook een spelelement.

Onderlinge Wedstrijden 8 en 9 juli 2023

In het weekend van 8 en 9 juli worden de Onderlinge Wedstrijden gehouden voor alle recreatieve lesuren. Er worden 6 wedstrijden georganiseerd. Zowel op zaterdag als op zondag start er een wedstrijd 0m 9 uur, om 12 uur en om 15 uur.

turnpakje recreatie

Turnpakje recreatie
Sinds 2016 is er ook een verenigingspakje voor alle meisjes recreatieleden van SiU. U kunt dit turnpakje eenvoudig bestellen bij TT-Gymnastics. In de webwinkel van TT-Gymnastics vindt u een maattabel, waarmee u de benodigde maat kunt bepalen. Mocht het turnpakje toch niet blijken te passen, dan is omruilen vanzelfsprekend mogelijk. Foto’s en de prijzen van dit turnpakje vindt u op www.tt-gymnastics.nl. Daar staan ook andere producten als bijpassende turnbroekjes, turnleertjes, haarwokkels, turnschoentjes of andere turnaccessoires.

Wedstrijdrecreatie Turnen

Turnen én wedstrijden doen? Wanneer jouw niveau niet aansluit bij de selectie turnen is er op vrijdagavond een groep meiden die gemotiveerd zijn om ook wedstrijden te gaan doen in het turnen. In de wedstrijdrecreatiegroepen zitten turnsters van verschillende leeftijden.

Een training van 2 uur is precies genoeg om alles goed te kunnen oefenen! We maken altijd gebruik van een hoop verschillende toestellen. Hierbij leren de sporters om te gaan met hun lichaam en het draagt bij aan de ontwikkeling van hun coördinatie en hun evenwicht.

Waar oefenen we allemaal voor bij wedstrijdrecreatie?

Ieder seizoen zijn er wedstrijden. Na de zomervakantie beginnen we met het oefenen voor een aantal individuele wedstrijden. Hierbij moeten de sporters op verschillende toestellen een oefening laten zien. Op de vloer, balk, brug en sprong laten de meiden allemaal verschillende sprongen, pasjes en elementen zien waarbij ze gejureerd worden per toestel. Natuurlijk kun je daar prijzen mee winnen! Bij deze groep draait het om veel plezier tijdens het turnen en natuurlijk hard werken op je eigen niveau.

Leuk. Leerzaam. Gezond.

Enthousiast geworden?