Zaterdag 8 april waren de tweede plaatsingswedstrijden trampolinespringen in Alkmaar. SiU nam hieraan deel in diverse categorieën.

In de categorie C jeugd jongens sprong Björn Dijkstra zich met 77,150 punten naar de 1e plaats. In de D pupil meisjes categorie was het een zware competitie. Heel veel springers sprongen een oefening met de maximale moeilijkheid. Sterre de Rijk (11e) en Jiska Mulder (9e) springen dit jaar voor het eerst in de D klasse en deden het erg netjes. Samen met Aniek Lakeman (10e) kunnen zij trots zijn op hun cijfers.

Bij de D junioren gemengd sprongen Dick Brounne (12e) en Febe Meijer (14e). Febe haalde keurige uitvoeringscijfers, maar kwam bij haar keuze oefening op de dikke mat terecht. De jongste deelneemster van SiU Heerhugowaard was Kyra de Boer bij de E instap gemengd. Zij sprong alle drie haar oefeningen uit, inclusief een keuze oefening voor het eerst op een wedstrijd. Dit ging zo goed, dat ze de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen.

Bij de E jeugd gemengd kwamen Julia Schimmel (12e) en Inez Reitsma (13e) en Amber de Hoogd uit (8e). Julia had een tussensprong in haar oefening en Inez belandde op de mat, waardoor zij minder punten ontvingen. Alle drie de dames haalden hoge cijfers voor de verplaatsing, aangezien zij keurig in het midden bleven. Lieke Bras (5e) en Denzel Kamp (7e) sprongen in de categorie E pupil II gemengd.

In de ochtend werd er ook synchroon gesprongen. Twee paren kwamen voor SiU Heerhugowaard uit. Sterre de Rijk en Jiska Mulder belandden net naast het podium met een verschil van 0,5. Hun cijfers voor synchroonspringen waren erg netjes. Maartje de Kroon en Dick Brounne werden 5e in de categorie D junior/senior gemengd.

Leave a Reply